آرامگاه فردوسی در طوس مشهد

راهنمای سفر به آرامگاه فردوسی

سرفصل‌های مقاله

فردوسی، شاعر بزرگ ایرانی که همه ما  حداقل یک بار شعرهای این شاعر را در موقعیت‌های مختلف شنیده یا خواندیم، یکی از تاثیرگذارترین افراد در زبان و ادبیات فارسی است. اگر قصد سفر به مشهد و بازدید از جاذبه‌های مختلف آن را دارید، جذاب‌ترین جاذبه تاریخی این شهر که آرامگاه فردوسی است را از دست ندهید. در این مقاله به بررسی تاریخچه این مکان و بخش‌های مختلف آن می‌پردازیم. 

آرامگاه فردوسی کجاست؟ 

آرامگاه فردوسی محل دفن شاعر بزرگ ایرانی، ابوالقاسم فردوسی شاعر بزرگ ایرانی است که در استان خراسان رضوی و 30 کیلومتری شهر مشهد قرار دارد و از جاهای دیدنی اطراف مشهد است. جالب است بدانید که در این مکان، علاوه‌بر فردوسی، شاعر و هنرمندان مطرح بزرگ دیگری از جمله محمدرضا شجریان و اخوان ثالث هم به خاک سپرده شده‌اند؛ پس اگر علاقه‌مند به تاریخ ادبیات و زبان فارسی هستید، به هیچ‌وجه نباید بازدید از این مکان را از دست دهید. 

مقبره فردوسی جاذبه گردشگری نزدیک مشهد

آرامگاه فردوسی مشهد، شامل یک مقبره و به‌طور کلی بنای اصلی بوده و رو‌به‌روی آن، یک حوض بزرگ قرار دارد. همچنین دور تا دورِ این آرامگاه را درختانی سرسبز پوشیده‌اند که این موضوع، زیبایی این مکان را دو چندان کرده است. این آرامگاه از جاهای دیدنی چهار فصل و حتی جاذبه‌های گردشگری مشهد در زمستان نیز هست.

  • آدرس دقیق: خراسان رضوی، 30 کیلومتری مشهد، انتهای بلوار شاهنامه، بلوار بهارستان، آرامگاه فردوسی 
  • راه دسترسی با حمل‌ونقل عمومی: پیاده شدن در ایستگاه متروی نمایشگاه، استفاده از اتوبوس‌های خط 202 و پیاده شدن در مقصد آرامگاه فردوسی 
  • قیمت بلیط: 25 هزار تومان به ازای هر نفر 
  • ساعات کاری: ساعت 8 صبح تا 19:30 (6 ماه اول سال)، ساعت 8 صبح تا 17 (6 ماه دوم سال) 
  • لینک نمایش روی گوگل مپ

زندگی‌نامه فردوسی  

فردوسی شاعر بزرگ ایرانی در قرن چهارم هجری قمری، در روستای باژ که در نزدیکی شهر طوس است، چشم به جهان گشود. او که از کودکی به آموختن ادبیات و علوم مرتبط علاقه داشت، به پیش بردن همین راه و فراگیری  دانش‌هایی از جمله تاریخ، ادبیات، زبان فارسی و عربی ادامه داد و در نهایت، همه این‌ها، توانایی ادبیاتی او را تقویت کرد.

معروف‌ترین اثر او که شاید به این دلیل از فردوسی در عصر حاضر به عنوان بزرگ‎ترین شاعر ایرانی یاد می‌شود، «شاهنامه فردوسی» است که طبق روایت‌ها، نگارش این کتاب حدود 3 سال طول کشیده است. همچنین زمان دقیق فوت فردوسی نامعلوم است؛ اما روایت‌ها می‌گویند او در سال 413 هجری قمری دار فانی را وداع گفته است. 

فردوسی شاعر قرن چهارم سراینده شاهنامه

تاریخچه آرامگاه فردوسی  

شاید چیزی که شما از آرامگاه فردوسی می‌بینید، تنها یک حوض، باغ و بنای کوچک باشد؛ اما داستان‌های بسیاری  در پشت این آرامگاه وجود دارد که دانستن آن‌ها بسیار جالب توجه است. در تاریخ آمده است که به دلیل شیعه‌بودن فردوسی در دوره زمانی حیاتش، اجازه دفن او در گورستان صادر نشده و این شاعر را هنگام مرگ در باغ خانه‌اش دفن کردند. 

این مکان، بارها در تنش‌ها و حکومت‌های مختلف، مورد تخریب، حمله و بازسازی قرار گرفته و شاید از آخرین بازسازی‌اش تا به الان، قدمت چندانی نداشته باشد. آرامگاه فردوسی برای اولین‌بار بر روی مزار او توسط ارسلان جاذب که سپهدار طوس بود، ساخته شد که 100 سال پابرجا ماند. 

پس از آن، امیر مغول که گرگوز نام داشت، موازی با حمله گسترده به ایران، تصمیم گرفت تا آرامگاه فردوسی را تخریب و با مصالح آن یک قلعه در طوس بسازد که در آن زمان موقتا، آرامگاهی در کار نبود. پس از آن در دوره قاجار، والی خراسان که عبدالوهاب آصف‌الدوله نام داشت، بنایی ساده که دارای دو اتاق بود را به‌عنوان آرامگاه بر روی مزار فردوسی ساخت؛ اما این پایان کار نبود و آرامگاه فردوسی با گذشت زمان، دوباره در دست بازسازی قرار گرفت. 

در دوره پهلوی، با تلاش‌های تیمورتاش و محمد تقی بهار، طرح بازسازی آرامگاه فردوسی در سال 1307 تصویب و بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته شد و فرایند بازسازی آن آغاز شد. این فرایند را در ابتدا مهندسی ایرانی به‌نام  کریم طاهرساز بهزاد پیش می‌برد که سبک معماری او، بیشتر شبیه به سرستون‌های دوره هخامنشی بود؛ اما در ادامه، طرح این مهندس متوقف شد و یک مهندس فرانسوی این فرصت را پیدا کرد که طرح پیشنهادی خود را برای بازسازی آرامگاه فردوسی پیدا کند. در نهایت این بنا با همکاری این مهندس فرانسوی و یک مهندس ایرانی دیگر به نام حسین لرزاده در سال 1313 پایان یافت. شما می‌توانید آرامگاه فردوسی را در بین جاهای گردشگری مشهد در پاییز ببینید.

مقبره فردوسی توسط هوشنگ سیحون طراحی شده

در آینده و در سال 1347، آرامگاه فردوسی فرونشست و بازسازی آن ضروری بود. به همین دلیل، مهندسی به نام هوشنگ سیحون در آن سال فرآیند بازسازی آرامگاه فردوسی را پیش برد و در نهایت، این مکان به شکلی درآمد که امروز آن را در مشهد مشاهده می‌کنید. 

بهترین زمان بازدید از آرامگاه فردوسی مشهد 

بهترین زمان بازدید از آرامگاه فردوسی، با توجه به شرایط افراد، می‌تواند متغیر باشد؛ اما به‌طور کلی، بهترین زمان بازدید از مکان‌های دیدنی مشهد و مخصوصا جاهایی که سرپوشیده نیستند؛ فصل بهار و پاییز است؛ زیرا در فصل تابستان، شاهد شلوغی جمعیت و هوای بیش از حد گرم و خشک هستیم و در زمستان هم، شهر مشهد یکی از سردترین آب‌وهواها را در بین شهرهای ایران دارد. 

پیشنهاد خواندنی

سفر به مشهد و بازدید از آرامگاه فردوسی با سفرتاپ

در این مقاله با بررسی آرامگاه فردوسی و تاریخچه آن همراه شما بودیم. اگر قصد سفر به مشهد و بازدید از مکان‌های تاریخی و جذاب این شهر مانند آرامگاه فردوسی را دارید، می‌توانید بلیط سفر به مشهد با هر وسیله نقلیه‌ای مدنظرتان (هواپیما، قطار و اتوبوس)، به‌صورت اینترنتی و تنها در عرض چند دقیقه، از سفرتاپ خریداری کنید. همچنین امکان خرید بلیط اماکن گردشگری از جمله آرامگاه فردوسی طوسی در سفرتاپ وسوپر اپلیکیشن تاپ برای شما وجود دارد.

امتیازدهی

سوالات پرتکرار

بله. شما می‌توانید در ایستگاه متروی نمایشگاه در نزدیکی آرامگاه پیاده شوید و سپس ادامه ره را تا مقصد با اتوبوس طی کنید.
بله. برای ورود و بازدید از آرامگاه فردوسی، نیاز به خرید بلیط به ازای هر نفر دارید که قیمت آن در سال 1403، 25 هزار تومان است.
من شادی هستم، متخصص سئو و بازاریابی دیجیتال با بیش از 6 سال سابقه کار. توی این مدت با کسب‌وکارهای مختلف مثل فروشگاه‌های اینترنتی، آموزش آنلاین و گردشگری کار کردم و تجربه‌های خیلی خوبی به دست آوردم. تحصیلاتم در رشته مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی بوده و معتقدم هرچقدر هم که علم و دانش داشته باشیم،اگر نتونیم با آدم‌ها درست تعامل کنیم کاری رو نمی‌تونیم پیش ببریم.

مطالب مرتبط

جاهای دیدنی شیراز برای جوانان

شیراز، شهر بهارنارنج و شعر، نه‌تنها مقصدی برای علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ است، بلکه...

جاهای دیدنی اطراف شیراز

شیراز، شهری است که به‌خاطر تاریخ و فرهنگ غنی خود در قلب ایران می‌درخشد، مقصدی...

مکان های تاریخی شیراز

اگر می‌پرسید چرا هیچ‌کس از تجربه سفر به شیراز ناراضی نیست؟ باید بگوییم؛ چون شیراز...

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها