پارک ملی بمو

پارک ملی بمو؛ طبیعتی در شیراز

سرفصل‌های مقاله

اگر شما هم به دنبال مقصدی بکر و زیبا در اطراف شیراز هستید، بازدید از پارک ملی بمو را از دست ندهید. این پارک، بیش از نیم‌قرن تحت حفاظت قرار دارد و فرصتی بی‌نظیر برای دوستداران طبیعت و حیات وحش فراهم کرده تا از نزدیک با گونه‌های گیاهی و جانوری این منطقه آشنا شوند. در این مطلب از سفرتاپ، با ما همراه باشید تا بیشتر با پارک بمو آشنا شوید.

تاریخچه پارک ملی بمو

محدوده‌ای که امروزه با نام پارک ملی بمو شناخته می‌شود، در طول سالیان دچار تحولات بسیاری شده است. این منطقه در سال 1341 با وسعت تقریبی 100 هزار هکتار، ابتدا توسط کانون شکار به‌عنوان «منطقه شکار ممنوع» تعیین شد. پنج سال بعد، در سال 1346، با تاسیس «سازمان شکاربانی و نظارت بر صید»، این منطقه از «منطقه شکار ممنوع» به «منطقه حفاظت‌شده» و سپس به «پارک وحش بمو» تغییر نام داد. در نهایت، در سال 1354 و با شکل‌گیری «سازمان حفاظت محیط زیست»، وسعت این منطقه به 48 هزار و 678 هکتار کاهش یافت و نام نهایی «پارک ملی بمو» برای آن انتخاب شد.

تاریخچه پارک ملی بمو

طبیعت پارک ملی بمو

طبیعت بکر پارک ملی بمو، نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. این پارک، یکی از 26 پارک ملی ایران به‌ءشمار می‌رود. پارک بمو در رشته‌کوه‌های زاگرس جنوبی واقع شده و ترکیبی بی‌نظیر از طبیعت بکر کوهستانی، صخره‌ها، دشت‌ها و چشمه‌های جوشان در آن جای دارد. پارک ملی بمو، علاوه‌بر مناظر طبیعی چشم‌نواز، از نظر تنوع زیستی هم بسیار غنی است.

پوشش گیاهی 

پارک ملی بمو از پوشش گیاهی متنوعی برخوردار بوده و تاکنون بیش از 300 گونه گیاهی متعلق به 58 تیره گیاهی در آن شناسایی شده است. این تنوع گیاهی، پارک بمو را به یکی از مناطق مهم از نظر ذخایر ژنتیکی در ایران تبدیل کرد. هوم، پیچک پیکانی، گون، گون انزروت، جوسیخ و بادام خاکستری از جمله درختچه‌هایی هستند که در پارک به وفور یافت می‌شوند. علاوه‌بر درختچه‌ها، تنوع چشمگیری از گیاهان علفی و بوته‌ای هم در پارک بومه وجود دارد که جوخار، گاو چاق‌کن، بومادران شیرازی، گل بی‌مرگ گنویی، درمنه کوهی، زنبق سیمین‌رگه و انواع بابونه و ریواس نمونه‌هایی از آن‌ها هستند.

پوشش گیاهی پارک ملی بمو

پوشش جانوری

پارک ملی بمو، علاوه‌بر مناظر طبیعی بی‌نظیر، از تنوع زیستی بسیار غنی هم برخوردار است و پس از پارک‌های ملی گلستان و ارومیه، سومین پارک ملی مهم ایران از نظر تنوع جانوری به‌شمار می‌رود. گونه‌های جانوری که در این پارک شناسایی شده‌اند شامل موارد زیر هستند:

  • پستانداران: 32 گونه پستاندار در این پارک وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به شاه روباه و پلنگ ایرانی اشاره کرد.
  • پرندگان: 91 گونه پرنده در پارک ملی بمو شناسایی شده‌اند که نشان‌دهنده تنوع بالای پرندگان در این منطقه است.
  • خزندگان: 19 گونه خزنده در این پارک ملی شناسایی شده‌ است که نقش مهمی در اکوسیستم منطقه دارند.
  • دوزیستان: در میان گونه‌های جانوری پارک ملی بمو، 3 گونه دوزیست هم شناسایی شده‌اند.

کوه بمو شیراز

کوه بمو بخشی از رشته کوه‌های زاگرس است. بلندترین قله‌ی این کوه، کل اسد نام دارد و ارتفاع آن به 2600 متر می‌رسد. این رشته‌کوه که از شرق به ارتفاعات خرمن‌کوه و از جنوب به دریاچه مهارلو (بختگان) متصل می‌شود، به‌عنوان مرزی طبیعی، دشت شیراز را از دشت مرودشت جدا می‌کند. 

چشمه فیل که در میان ارتفاعات بمو واقع شده، یکی از زیباترین و پرآب‌ترین چشمه‌های دائمی این منطقه به شمار می‌رود. اما متاسفانه به دلیل وجود مناطق نظامی و سختی مسیر، امکان دسترسی به این چشمه‌ زیبا برای عموم فراهم نیست. جالب است بدانید که جویبار معروف رکن‌آباد شیراز که در اشعار حافظ هم از آن یاد شده، از همین کوه‌ها سرچشمه می‌گیرد.

کوه بمو شیراز

موزه پارک ملی بمو

پارک ملی بمو از دو بخش تشکیل شده که یکی از بخش‌ها “تفرجگاه و موزه حیات‌وحش” و دیگری “تفرجگاه گسترده” نام دارد. بازدید از موزه پارک ملی بمو، به‌عنوان یکی از مکان‌های دیدنی شیراز، بدون مجوز و در زمان‌های خاص امکان‌پذیر است. این موزه، مجموعه‌ای غنی از گونه‌های جانوری پارک را به نمایش می‌گذارد و شامل موارد زیر است:

  • 60 گونه پرنده تاکسیدرمی شده (خشک‌شده و مومیایی‌شده)
  • 25 گونه پستاندار تاکسیدرمی شده
  • 11 دیوراما (نمایش سه‌بعدی از صحنه‌های طبیعی با استفاده از مدل‌ها و پس‌زمینه‌های نقاشی شده)
موزه پارک ملی بمو

پارک ملی بمو کجاست؟

پارک ملی بمو، یکی از جاهای دیدنی اطراف شیراز است که در فاصله 30 کیلومتری از این شهر و در بخش شمالی استان فارس قرار دارد. برای رسیدن به پارک، باید از شیراز به سمت شهر زرقان حرکت کنید. پیش از رسیدن به زرقان، در محل پل غیرهمسطح پالایشگاه، مسیر خود را به سمت راست تغییر دهید. در این نقطه، تابلوی راهنمای پارک ملی بمو را مشاهده خواهید کرد.

شماره تلفن پارک ملی بمو

برای دریافت اطلاعات دقیق و به‌روز درباره نحوه تماس با پارک ملی بمو، توصیه می‌شود با اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس تماس بگیرید.

بازدید از پارک ملی بمو در کنار دیگر پارک‌های شیراز، می‌تواند تجربه‌ای فراموش‌نشدنی و خاطره‌انگیز را برای شما رقم بزند. با این حال، به دلیل محدودیت‌های بازدید، بهتر است قبل از سفر حتما هماهنگی‌های لازم را انجام دهید تا بتوانید از موزه حیات وحش این پارک دیدن کنید.

امتیازدهی

سوالات پرتکرار

اگر می‌خواهید تجربه‌ای کامل و بدون دغدغه در پارک ملی بمو داشته باشید، شرکت در تورهای رسمی و دارای مجوز پیشنهاد می‌شود.
پارک ملی بمو زیستگاه گونه‌های جانوری متنوعی از جمله پلنگ ایرانی، آهو، قوچ و میش، بز و پازن است. همچنین حیواناتی مانند کفتار، گربه جنگلی، گربه وحشی، جغد کوچک و شاه بوف هم در این منطقه زندگی می‌کنند.
پارک ملی بمو در استان فارس و فاصله 30 کیلومتری از شهر شیراز واقع شده است. این پارک در نزدیکی شهر زرقان و در مسیر جاده شیراز-اصفهان قرار دارد. 
برای بازدید از بخش تفرجگاه گسترده که شامل مناطق طبیعی بکر پارک می‌شود، نیاز به کسب مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست استان فارس است.
من شادی هستم، متخصص سئو و بازاریابی دیجیتال با بیش از 6 سال سابقه کار. توی این مدت با کسب‌وکارهای مختلف مثل فروشگاه‌های اینترنتی، آموزش آنلاین و گردشگری کار کردم و تجربه‌های خیلی خوبی به دست آوردم. تحصیلاتم در رشته مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی بوده و معتقدم هرچقدر هم که علم و دانش داشته باشیم،اگر نتونیم با آدم‌ها درست تعامل کنیم کاری رو نمی‌تونیم پیش ببریم.

مطالب مرتبط

بهترین زمان سفر به بندرعباس

بندرعباس با جاذبه‌های بی‌نظیرش، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند؛ اما بهترین...

مسجد مشیر شیراز

شیراز، شهر شعر و عطر بهار نارنج، با تاریخچه‌ای غنی و بناهای بی‌نظیرش همیشه مقصدی...

حمام وکیل شیراز

شیراز، شهر فرهنگ و هنر، خانه‌ بسیاری از مکان‌های دیدنی و تاریخی ایران است. یکی...

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها